TURŞU






Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olan turşu çeşitli sebze ve meyvelerin sirke salamura denilen tuzlu su içerisinde laktik asit fermantasyonu tekniği ile dayanıklı hale getirilmesidir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan turşu birçok yemeğin yanında yenilecek olmazsa olmaz tatlarındandır, peki turşunun çeşitleri nelerdir?
- patlıcan turşusu 
- erik turşusu 
- cin biber turşusu 
- acur turşusu 
- ezme turşusu 
- kırmızı lahana turşusu 
- karışık turşu 
- beyaz lahana turşusu 
- kelek turşusu 
- karışık turşu vb. birçok turşu çeşitlerimiz bulunmaktadır. 


PÜF NOKTASI 

Turşu yapımında en önemli unsur malzemelerin taze olmasıdır kullanılan malzeme ne kadar taze olursa turşumuz o kadar lezzetli olacaktır.  Bir diğer püf nokta ise içinde kullanılan tuzun oranı ve sirkenin oranıdır uzun süre saklanması için oranlarının ölçülü ve yeterli olması gerekir 




Yorumlar

Popüler Yayınlar