CEVİZ
Ceviz
Ceviz ağaçta yetişir
ve kendine has bir kokusu vardır. Üretimi eski çağlara dayanan ceviz üretimi
alternatif tıpta kullanılıyor. Vücudun ihtiyacı olan omega-3 yağ asidinin
%85'ini karşılar. Ağacından dalına yaprağına kadar tam bir şifa kaynağı olan
ceviz ağacının; kalın gövdesi sayesinde mobilyacılıkta kullanılır. Ülkemizde
sıklıkla Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde yetiştirilir. Cevizin
içeriğinde folik asit, E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve
omega- 3 yağ asidi bakımından oldukça zengindir. Hafızayı güçlendiren cevizi
bir gece önceden kabukları ile beraber suda bekletip ertesi günden itibaren
düzenli tüketildiğinde kalpten göz hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi
geldiği yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.
Cevizin Faydaları
Ceviz Omega 3 yağ
asitleri açısından zengin olduğu için tehlikeli kalp ritmlerini engeller, kalp
krizi riskini azaltır. * Ceviz doyurucu
besinler içerdiği için yemek yeme riskini azaltır ve hatta diyabeti
yavaşlattığı düşünülmektedir. Bundna dolaylı olarak kalp hastalıkları riskini
azaltır.
Yorumlar
Yorum Gönder