TEREYAĞI
Tereyağı yapmak için tam yağlı çiğ süt veya taze sütle mayalanmış ev yoğurduna ihtiyacımız vardır. Sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymağı biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymağıda tereyağı yapımı için uygundur. Derin bir kaba konulan malzemeler yağ ve su ayrışana kadar çırparız. Sonunda yağ kabın üstüne çıkmaya başlar. Bu aşamada az bir miktar soğuk su ekleyip çırpma işlemine devam ederiz. Su ve yağ iyice ayrıştığında tereyağı hazır demektir. Bir süzgeç ya da temiz bir tülbentle içindeki suyu süzeriz.
Mutfakta hemen hemen her yemekten çorbasından pilavına hamur çeşitlerinden kurabiyesine tatlısına kadar bir çok çeşitin vazgeçilmezidir.. Hem lezzeti ile hemde sağlımız için önemli bir yere sahiptir. Kalp göz kemik gibi daha çok sayamayacağımız organlarımızı, sağlığımızı korumada rol oynar. Bu yüzden sağlıklı ve sorunsuz bir yaşam için doğal tereyağlar kullanılmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder