EV YAPIMI DOMATES SALÇASI










Hazır alınan salçaların içine koyulan salçayı daha uzun koruması için kullanılan katkı maddelerini üzerinde yazıldığı kadar biliyor ve tüketiyoruz. Ama doğal ortamında üreticinin emeği ile yetiştirilerek toplanan domatesin yıkanıp içinde katkı maddesi olmadan sadece korunması ve parlak olaması için, içine tuz koyulup kaynatılan salçanın hem tadı, hem kokusu ve görüntüsü ile gönül rahatlığıyla yiyebiliriz. 


Faydaları 

Domates salçası A, C, E vitamini, potasyum ve folik asit yönünden zengin bir besindir. İçindeki A vitamini göz sağlığı için önemlidir. Gözdeki sarı nokta hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Sağlığa sağladığı fayda daha çok likopenden kaynaklanmaktadır, çünkü bu maddeyi insan vücudundaki hücreler üretememektedir ve vücuda dışarıdan alınması gerekmektedir. Likopen salçanın elde edildiği domateste protein ve liften oluşan  bir matriks içinde bulunur.


Yorumlar

Popüler Yayınlar